Hvad er det, der gør, at den lyserøde creme fra CERA di CUPRA er så god i de kolde måneder?

Svaret er enkelt: Det er bivoks, lanolin, og glycerin, de tre hovedingredienser, som tilsammen sikrer at din hud er beskyttet, får næring og fugt.

Lanolin
Lanolin findes naturligt i ulden hos uld-bærende dyr (får, geder, lamaer, kameler osv.). Den form for lanolin, der anvendes af mennesket, stammer fra fåreuld.
Lanolin har længe været anvendt af mennesket til at beskytte, pleje og rense hud og sår. I dag bruges lanolin fortsat til hudpleje, og det findes både i en ren form samt som ingrediens i forskellige kosmetiske produkter.

Hvad gør lanolin i cremer?
Lanolin forebygger tørhed i huden, plejer hud, der er tør, ru, skællende eller kløende. Lanolin kan også anvendes ved mindre hudirritationer som f.eks. rødme eller bleeksem. Lanolin absorberes hurtigt af huden og er derfor en ideel ingrediens i mange kosmetiske hudprodukter. 

Bivoks, cera alba

Bivoks er en voks, der produceres af bier i kirtler på bagkroppen og ses som små skæl, der vokser ud mellem leddene i biens bagkrop. Voksen bruges af bierne til at bygge de vokstavler, som hele boet består af.

Allerede i det gamle Ægypten havde man kunnet tæmme bierne og man kendte til de gode egenskaber fra honning og bivoks. 

Bivoks anvendes til en lang række formål bl.a. kosmetik, lys og salver.


Hvad gør bivoks i cremer?
Bivoks er vandafvisende, har en beskyttende effekt overfor lysets ultraviolette stråler og har en høj grad af impermeabilitet (uigennemtrængelighed) for luftens fugtighed, men det tillader det underliggende materiale at ånde, da porerne ikke lukkes.

Den forebygger fugttab samt tilføjer modstandsdygtighed overfor kulde og vind. Dette er super godt til sensitiv, tør eller sprukken hud, som alle har en svækket hudbarriere. Det kan også anvendes som en klimacreme til alle hudtyper.

Glycerin 
Glycerin er en naturlig komponent i alle olier og fedtstoffer – og de molekyler der indgår benævnes triglycerider, som består af et glycerin molekyle og tre fedtsyrer. Glycerin separeres fra fedtsyrerne ved en proces der kaldes forsæbning, som netop er den måde sæbe laves på.

Hvad gør glycerin i cremer?
Glycerin er en hudreparerende ingrediens. Glycerin hjælper med til at normalisere huden. Glycerin hjælper med til at sikre en spændstig, velplejet og flot hud. Dertil kommer, at creme med glycerin hjælper med til at beskytte huden mod miljøpåvirkninger og ydre irritation.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.