Mors Dag er en historisk dag

Mors dag

I anledning af Mors Dag den 8. maj vil vi kort fortælle om hvordan denne dag opstod og hvorfor. Mors Dag blev opfundet i USA i 1872 af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe (1819-1910). Oprindeligt var tanken at dagen også skulle være en dag for fred.

Anna Jarvis (1864-1948) fik udbredt kendskabet til dagen, i første omgang for at ære sin egen mor (moderen Anna Marie Reeves Jarvis arbejdede bl.a. for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden), men efterhånden også for generelt at ære alle mødres arbejde.

Første gang man dedikerede en hel dag til vores mødre var allerede i 1910. Det skete i Rønne hvor baptistmeningen inviterede til fejring af Moders dag. Men den ”rigtige” indførsel af traditionen i 1929 skete da rigsdagsbetjent Christian Svenningsen fra ”Foreningen for De Allierede Danske Våbenfæller” begyndte på pengeindsamling til mødre der havde mistet en søn eller mand i krig.

Han havde selv kæmpet i den amerikanske hær under 1. Verdenskrig, hvor han lærte om den søde tradition med at ære mødre. I vores moderne tider fejrer vi mors dag ved at invitere vores mor til en lækker frokost, vi giver hende gaver for at vise hende kærlighed og omsorg, noget som hun har gjort og gør for os i hverdagen.

Hvis du ikke har gjort noget ud af mors dag før, så bør du prøve at gøre det. Bare en enkelt gang, for så vil du se og mærke hvor meget det påvirker hende på den gode måde. Men det vil samtidig også give dig en rigtig dejlig og selvtilfreds fornemmelse i maven. Gør din mor glad på mors dag, og selvfølgelig også alle de andre dage på året.

Det behøver heller ikke altid at være på mors dag at du forkæler hende lidt. Det kan lige så vel være en helt anden og tilfældig dag hvor du for eksempel giver hende en CERA di CUPRA Håndcreme med teksten ”Tak fordi du altid er der for mig”; Selvfølgelig fra hjertet.