C-vitamin

Pas godt på huden

Pas godt på huden

Det er meget vigtig at passe på sin hud, fordi når den først bliver skadet, ved f.eks at få for meget sol uden solbeskyttelse, kan huden ikke beskytte lige så godt imod udefra kommende påvirkninger. Er man f.eks. blevet solskoldet en gang, så kan man opleve, at det sted på huden, hvor skaden er sket, er mere følsom og sart. Det bedste man kan gøre for sin hud, er at leve sundt. Man skal forsøge at holde sig fysisk aktiv mindst 30 minutter dagligt. Det er en god idé at få pulsen op med motion med høj intensitet et par gange om ugen. På den måde øger man konditionen og styrker muskler og knogler. Vil man have en sund hud og en sund krop, skal man undgå rygning. Man har videnskabelige beviser for, at rygning øger rynkedannelse og det, der er endnu værre, nemlig udvikling af cancer.

Sund kost er også den rigtige vej til en sund hud. En varieret kost dækker det behov for næringsstoffer, herunder vitaminer og mineraler. Spis frugt, grøntsager, fuldkorn og fisk og undgå for meget mættet fedt, sukker og salt.

Meget vigtig for huden er C-vitamin. Mangler man C-vitamin, kan man få flere rynker, fordi det påvirker bindevævet, så vi danner mindre kollagen og elastin. Huden bliver meter skrøbelig og mindre elastisk. Man får vitaminer ved at spise citrusfrugter, kiwier, bær (f. eks. solbær), tomater, blomkål, nye kartofler og grønne bladgrøntsager. Huden bliver også påvirket af sygdom, så det er vigtigt at have et godt immunsystem. Sund tarmbakterieflora og en god fordøjelse er med til at passe på vores immunsystem. Har man udfordringer med det, kan man afhjælpe problemet med fiberrig kost og mælkesyrebakterier.

Væske er vigtigt for kroppen og huden. Kroppen taber væske hele tiden, så sørg for at drikke ca. 2 liter væske om dagen, især når du motionerer, opholder dig i solen/varmt vejr eller i tilfælde af sygdom.

Sidst men ikke mindst: Husk at få din skønheds søvn. Søvn er mindst lige så vigtig som kost og motion. Det er i nattetimerne, at hjernen og resten af kroppen regenerer – også huden.

Vi skal også huske på, at huden skal renses med milde produkter og næres udefra med gode hudplejeprodukter. Gør det til en vane at rense huden en gang om dagen, gerne inden man går i seng, så man får fjernet makeup og andet snavs.

Giv huden næring og fugt med en god dag og natcreme, evt. suppleret med serum og boost den med en ansigtsmaske en gang om ugen. I det næste indlæg vil vi beskrive de 6 hudtyper.